Copyright © 2022
Studio Saar

A large recreational building, in the context of this 15 th century farmhouse was a daunting challenge. The choice not to pastiche the local vernacular and to find a contemporary solution that respects the history around the site was important. We created a building that reveals the old house, bread - oven and chimn ey and remains below the apex of the lowest roof. The materials we chose were truly inspired from the local surroundings. Cedar sidings, left to weather, distinctly remind us that materials age. The copper roof has elegantly matured to a dark umbar, a colo ur repeated in the brinks and tiles of the house. The GluLam and the birch faced ply, bring a sense of lightness to the whole experience, elevating the architecture and the materials all around the site.

The Poolhouse

Status: Completed
Date: 2008
Client: Undiscolsed
Structural Engineers: Mann Williams